Steaua – Barcelona: 2-0, după executarea loviturilor de departajare
Noaptea de 7 mai 1986 va rămâne pentru totdeauna în memoria microbiştilor drept noaptea celei mai frumoase victorii din fotbalul românesc. Steaua a câştigat cea mai prestigioasa competiţie intercluburi, învingând pe FC Barcelona după executarea loviturilor de departajare, scor 2-0. Lăcătuş şi Balint au fost autorii golurilor, iar Helmuth Duckadam, „eroul de la Sevilla”, a apărat patru lovituri consecutive de departajare.

Dinamo – Hamburg: 3-0
Hamburg era la ora aceea campioana Europei en-titre, învinsese pe Juventus în finala CCE şi avea un antrenor apreciat la nivel european, Ernst Happel. Dinamo avea o echipă de excepţie ce nu s-a temut de renumele adversarilor. Augustin, Mulţescu şi Orac au marcat golurile celei mai frumoase victorii dinamoviste în cupele europene.

Universitatea Craiova – F.C. Kaiserslautern: 1-0
Meciul cu nemţii de la F.C. Kaiserslautern a contat pentru „sferturile” Cupei UEFA, ediţia 1982-1983. Golul victoriei a fost marcat de Negrilă, în minutul 82. În meciul tur, oltenii au pierdut cu 3-2, iar Craiova s-a calificat în semifinalele Cupei UEFA.

Dinamo – Inter Milano: 3-2
Meciul a contat pentru turul 2 al Cupei UEFA, sezonul 1980-1981. Inter jucase sezonul precedent semifinala CCE, unde fusese eliminată de Real Madrid. În componenţa echipei figurau jucători ca Bergomi, Marini, Altobelli şi Oriali, titulari în naţionala Italiei ce, în vara lui 1982, va câştiga Campionatul Mondial.
În meciul tur, scorul a fost egal, 1-1. Returul de la Bucureşti a fost infernal, Dinamo calificându-se după prelungiri, scor 3-2. În turul 3, Dinamo a fost învinsă de IFK Gotteborg, echipa antrenată de Sven Goran Ericsson urmând să câştige în acel sezon Cupa UEFA.

FC Hungaria – Rapid : 1-2
Acest meci a contat pentru sferturile de finală ale ediţiei din 1940 a Cupei Europei Centrale. FC Hungaria era una dintre cele mai puternice echipe ale Europei în acel moment, iar rapidiştii, contrar tuturor calculelor, s-au impus cu 2-1, prin golurile jucătorului sârb Sipos.
În meciul retur, jucat pe stadionul ANEF, Rapid a spulberat cu 3-0 echipa maghiară, prin golurile marcate de Sipos, Ionica Bogdan şi Iuliu Baratky, calificându-se în semifinale.

Poli Timişoara – Atletico Madrid: 2-0
Poli a reuşit să se impună în faţa spaniolilor de la Atletico Madrid, scor 2-0, reuşind o mare surpriză la acea vreme. Meciul a contat pentru turul 1 al Cupei UEFA, sezonul 1990-1991.

Rapid – Hamburg: 2-0
Conduşi de pe bancă de Răzvan Lucescu, rapidiştii au realizat o mare izbândă contra celor de la Hamburg, în sezonul 2005-2006 al Cupei UEFA. Daniel Nicolae şi Mugurel Buga au reuşit două goluri spectaculoase. În returul de la Hamburg, nemţii s-au impus cu 3-1, scor insuficient pentru a se califica mai departe.

Steaua – Galatasaray: 4-0
Steaua şi Galatasaray s-au întâlnit în semifinalele Cupei Campionilor Europeni, ediţia 1988-1989, iar câştig de cauză au avut militarii. După un categoric 4-0 la Bucureşti, goluri marcat de Ilie Dumitrescu, Hagi, Petrescu şi Balint, Steaua a încheiat la egalitate, scor 1-1, returul disputat în Turcia, la Izmir, calificându-se in finala CCE, unde a jucat cu AC Milan.

Dinamo – Everton: 5-1
Cea mai categorică victorie a unei echipe româneşti în faţa unei echipe din Anglia a avut loc în 15 septembrie 2005. Dinamo a învins pe Everton cu scorul de 5-1 (1-1), în prima manşa a turului I al Cupei UEFA la fotbal. Pentru Dinamo, care a avut o repriza secundă de vis, au marcat Claudiu Niculescu, Ianis Zicu, Florentin Petre şi Florin Bratu. În meciul retur, englezii au învins cu 1-0, mult prea puţin pentru a întoarce soarta calificării.

Betis Sevilla – Steaua: 0-3
Pe 16 martie 2006, Steaua se califica în sferturile de finală ale Cupei UEFA după o victorie incredibilă pe terenul celor de la Betis Sevilla, scor 3-0. Golurile Stelei au fost marcate de Banel Nicolita, de două ori, şi Victoraş Iacob. Steaua a ajuns în acel sezon până în semifinalele competiţiei.

Performanţe în Europa ale echipelor româneşti:
1940 – Rapid se califică în finala Cupei Europei Centrale. Finala nu se dispută din cauza războiului
1983 – Universitatea Craiova ajunge în semifinalele Cupei UEFA, unde este eliminată de Benfica
1984 – Dinamo atinge semifinalele Cupei Campionilor Europeni, unde este eliminată de Liverpool.
1986 – Steaua câştigă Cupa Campionilor Europeni, învingând pe FC Barcelona după executarea loviturilor de departajare
1988 – Steaua ajunge în semifinalele Cupei Campionilor Europeni, unde este eliminată de Benfica
1989 – Steaua se califică în finala Cupei Campionilor Europeni, unde este învinsă de AC Milan
1990 – Dinamo se califică în semifinalele Cupei Cupelor, dar este eliminată de Anderlect
2006 – Steaua ajunge în semifinalele Cupei UEFA, unde este eliminată de englezii de la Middlesbrough