1. GPS-ul

Ajungem oriunde, repede, după un traseu prestabilit. Timpul nu mai e pierdut pe străzi, aiurea, hărţile nu mai sunt mototolite de nervi când în loc să ne ducă la destinaţie ne încurcă şi mai rău. Asta din 1978, de când a fost inventat GPS-ul.

2. Walkman-ul

Muzică, oriunde. Cu căştile în urechi, oamenii merg spre serviciu, şcoală, se plimbă. Se rup astfel de realitatea enervantă uneori. Drumul lung, aglomerat, e mai confortabil. Lucrurile se personalizează. În 1979 a fost inventat bătrânul walkman, care azi nu prea mai e folosit. Acum în vogă sunt urmaşii lui, mici, finuţi, cu memorie mai mare

3.Codul de bare

E enervant să stai la coadă şi să vezi cum cei din faţa ta au nu ştiu câte produse. E enervant şi pentru cei de la casă, care se grăbesc să vadă câte produse au cumpărătorii, ce anume şi cât costă. Acum repede-repejor, produsul e scanat, apare preţul corect, e aruncat în pungă şi… plăteşti. De ce? Pentru că a apărut codul de bare, inventat în 1949 de Norman Woodland, acesta inspirându-se de la codul Morse.

4.Mâncarea consumată în faţa televizorului

Nu că ar fi o invenţie în adevăratul sens al cuvântului, dar cinele tradiţionale nu prea mai există. Azi mâncăm pe unde apucăm, în faţa computerului sau a televizorului. Această idee a apărut prin 1970, când ”masa în familie” a început să nu mai fie practicată aşa cum era mai demult, ca un ritual aproape sfânt.

5.Consolele de jocuri

Oamenii de toate vârstele sunt pasionaţi de jocurile video. Unii sunt de-a dreptul obsedaţi de ele. Toate acestea au pornit de la inventarea consolei Play Station în 1994.

6. Reţelele de socializare online

Timp pierdut online. Prieteni virtuali. De ce nu, chiar şi sex virtual. Ştiţi probabil gluma care circula pe Internet acum vreo doi ani: ”Ai văzut, bă, că ninge?” / ”Nu. Dă-mi link.” Aşa am ajuns, să devenim oarecum sclavii unei vieţi virtuale.

7.SMS-ul

E simplu. Transmiţi rapid un mesaj. E ieftin. E ciudat, de genul: Hai @ ana&dana k ne ln sa venim noi la tn. :* În urma unui studiu s-a ajuns la concluzia că cele mai multe sms-uri sunt trimise de tinerii cu vârsta între 13 şi 17 ani.

8.Cardurile de credit

Nu mai ţi se rup buzunarele de la teancurile de bancnote. E simplu. îţi cumperi ceva, orice, plăteşti cu cardul. Poţi să ai şi toată averea pe card, dacă vrei. Cardurile de credit au fost inventate în 1950, de Ralph Schneider şi Frank X. McNamara.

9. Cuptorul cu microunde

Unii zic că face rău, alţii că face bine. Ideea principală e că… face repede. Mâncare, cafea, dezgheaţă carnea şi nu numai. Cuptorul cu microunde a fost inventat în 1946.

10.Pantofii sport

N-or fi ei eleganţi, dar sunt aşa de comozi… Şi având în vedere că există mii de modele şi culori, sigur există o pereche pentru orice gust. Pantofii sport au fost inventaţi în 1892, dar din 1970 au devenit un adevărat succes.

Reclame