1. Bulevardul Princess Grace, Monaco

 Plaja care se intinde de-a lungul strazii nu are deloc un nisip fin; in plus, doar o parte din apartamentele de aici au vedere la mare. Insa a locui aici este ambitia multor oameni bogati, fiindca strada Avenue Princess Grace din Monaco este probabil cea mai exclusivista din lume, in virtutea inaccesibilitatii preturilor. Strada, umbrita de palmieri si botezata dupa Grace Kelly, sotia printului Rainer lll, a fost desemnata cea mai scumpa din lume intr-un raport dedicat celor mai scumpe strazi, publicat la inceptul lunii de catre Wealth Bulletin, cu un pret de 9.650 lire sterline metrul patrat. Apartamentele in zona centrala a strazii sunt vandute cu preturi de 22 milioane lire sterline.

2. Strada Severn, Hong Kong
 Aceasta strada din Hong Kong este locul unde bogatasii au case valorand milioane de lire, cu vedere spre mare. Severn Road este printre cele mai scumpe din lume – una din ele a fost evaluata in 1997 la 70 milioane de lire sterline. Mai recent, un miliardar din China continentala a platit 3,358 lire pe metrul patrat, pentru o casa care l-a costat 20,7 milioane lire.

3. Fifth Avenue, New York

 

 

  Metrul patrat costa 4.080 lire. Cu cladirile sale istorice si apartamentele sale elegante, aceasta strada este tinta elitei bogatasilor newyorkezi si nu numai: actrita Jessica Lange si cantareata Diana Ross se numara printre rezidenti. Este o zona exclusivista, ca un mic club. Un apartament cu 3 dormitoare si vedere peste Central Park a fost vandut pentru 10,6 milioane de lire (la 3.900 lire metrul patrat).
Metrul patrat de pe aceasta strada aflata in capitala financiara a Indiei costa 1.270 lire. Candva inzestrata cu bungalouri in stil neocolonial, acum este dominata de zgarie- nori. Vedetele Bollywood-ului si bogatasii locuiesc aici – printre care si Mukesh Ambani, care a construit un zgarie-nori de 27 de etaje, in valoare de un miliard de lire.

4. Kensington Palace Gardens, London

 „Cea mai vanata strada din Londra”, spune Tim Wright, de la o importanta agentie imobiliara, are o lista de asteptare pe care s-au inscris peste 20 de persoane (in cea mai mare parte din Rusia, India si Orientul Mijlociu) disperate sa cumpere. Lakshmi Mittal, cel mai bogat om din Mare Britanie, a platit 57 milioane de lire pentru o casa cu 12 dormitoare. Metrul patrat a ajuns sa coste 3,910 lire.

5. Avenue Montaigne, Paris (£2,740 per sq ft)

  Kylie Minogue poate fi vazuta facand cumparaturi pe acest bulevard al modei din arondismentul 18, plin de buticuri cu haine haute couture si parfumerii. Un apartament cu doua dormitoare, cu vedere la strada, a fost de vanzare cu 3,4 milioane lire. Metrul patrat ajunge sa coste 2.740 lire sterline.

6. Ostozhenka, Moscow

Metrul patrat se ridica la 2.030 lire sterline. De-a lungul anului trecut, preturile au crescut cu 50%. Multe apartamente din cladirile vechi au vedere spre Kremlin – aceasta strada este un teritoriu destinat exclusiv oligarhilor. Un apartament de 1700 metri patrati a fost vandut pentru 3,3 milioane lire.

7. Via Suvretta, St. Moritz

   Este cea mai scumpa strada din statiunea elvetiana, pentru care se platesc pana la 1.930 lire pentru metru patrat. Cu toate astea, doar putine proprietati sunt scoase la vanzare si chiar si cele vechi, care necesita renovare, au preturi de 40 milioane lire. Prim-ministrul Italiei, Silvio Berlusconi, are o proprietate aici. O vila cu sase dormitoare a fost scoasa la vanzare la un pret de 12,3 milioane lire.

8. Aleea Carolwood, Beverly Hills

 Metrul patrat costa in jur de 1500 lire sterline. Vedete de cinema sau cantareti, incluzandu-l pe Gregory Peck sau pe Marylin Monroe, au detinut o vila pe aceasta strada din zona exclusivista, care contine cele mai somptuoase proprietati din California. La numarul 350, proprietatea „Fleur de Lys”, o vila cu 12 dormitoare modelata la Versailles, a fost de vanzare la 68 milioane lire.

9. Strada Wolseley, Sydney

Metrul patrat se ridica la 1,420 lire. Cladirile de pe Wolseley Road de pe peninsula Point Peper au un pret mediu de 5,75 milioane lire. La inceputul acestui an, o cladire cu vedere spre Opera House a fost vanduta cu 17,6 milioane de lire, devenind cea mai scumpa proprietate tranzactionata in Australia. O alta cladire, cu vedere spre port, este de vanzare cu 7,6 milioane lire sterline.

10. Strada Altamount, Mumbai

Sursa: www.timesonline.co.uk

 

Reclame