Nu stiu cati au auzit de acest minunat loc pe care am avut ocazia sa il  vizitez si pe care doresc sa il promovez prin prisma senzatiilor pe care le starneste.

mappa

Otranto se afla in provincia Lecce (Apulia, Italia) fiind localizata pe coasta de est a peninsulei Salentine. Stramtoare Otranto de unde si-a luat numele face legatura dintre Marea Adriatica si cea Ionica si Italia cu Albania. Portul este mic iar comertul nu foarte dezvoltat. Otranto ocupa situl vechiului Hydrus sau Hydruntum, un oras de origine greaca.

In timpul verii acest loc se umple de turisti iar preturile nu fac din el un loc accesibil dar va asigur ca toti banii se merita. Ziua poti face plaja sau vizita imprejurimile care in mod sigur te vor impresiona, poti face baie in larg si vizita imensele grote sau te poti refugia pe o plaja discreta iar noaptea te poti alatura locuitorilor sau celor din partile Italiei pentru a dansa pizzica si tammuriata, dansuri specifice zonei.

Daca va ganditi la cumparaturi v-as sugera sa faceti o deplasare pana in Lecce intrucat acest mic orasel are preturi destul de piperate la haine! Restaurante, pub-uri sunt peste tot iar specialitatea acestora sunt  pestele si fructele de mare in general. Pentru cei cu un buget redus se gasesc de asemenea hipermarket-uri de unde va puteti aproviziona ca si de altfel locuri excelente de camping pentru cei iubitori de natura.

 

otranto-centro-6

otranto2117

 otranto2

 

Strazile din Otranto sunt mici si inguste facand ca accesul cu masina sa fie foarte dificil motiv pentru care majoritatea locuitorilor poseda biciclete iar accesul in majoritatea locurilor cu masina este restrictionat. otranto1

otranto_guide_home

Din port puteti inchiria o barca sau mini -yacht pentru a explora plajele izolate, grotele sau a va bucura de o baie alaturi de pesti  in apa de o claritate exceptionala.

Grotte

P1020371

rosaantico2

2777260669_979fca0272otranto-centro-3

Oamenii de aici sunt plini de caldura, muncitori, cu un stil de viata boem…si dupa cum mi-a zis cineva, odata ce ai fost acolo vei pleca altfel, vei insusi cate putin din cultura lor si mereu vei auzi chemarea vantului (dupa cum spune o legenda).

otranto-castello-4

1568537-the_cathedral-Otranto

 

 

 

2081940632_297eed8b8fotranto_pietro

 Biserica San Pietri, cu fresce bizantine