Istrate Ovidiu agent de politie in varsta de 23 de ani, din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi are nevoie urgenta de ajutorul nostru. In urma cu un an acesta a fost victima unui grav accident rutier fiind diagnosticat cu multiple facturi, in special la membrele inferioare.

In urma suferintei provocate de cele 5 operatii (1 in Germania si alta 4 in Romania) starea acestuia s-a agravat datorita contaminarii cu un virus agresiv.

In prezent acesta se afla in evidenta Spitalului Clinic de Urgenta „Sf.Ioan” Iasi, Clinica Ortopedie-Traumatologie cu diagnosticul”Fractura 1/3 medie cu inferiara femur stang operata infectata: politraumatism; factura cominutiva condil femural intern operata; traumatism craniocerebral, traumatism torace stang cu fractura c8 stanga; ARDS postraumatic; hemopneumotorax stang drept; fractura 1/3 medie cubitus stang; redoare genunchi stanf; atrofie cvadriceps stang; deteriorarea materialului de ostiosinteza” cu evolutie nefavorabila, spre osteita.

Situatia financiara precara si costurile interventiilor chirurgicale de pana acum ne indeamna sa facem apel catre oamenii cu suflet care doresc sa ofere un sprijin fiinanciar pentru a-si realiza visul de a putea pasi din nou.

Implinirea acestui vis depinde efectuarea unei interventii chirurgicale care va avea loc la sfarsitul lunii iulie 2009 costul acesteia ridicandu-se la aproximativ 15000 euro.

Ovidiu se deplaseaza acum doar in cirje, fara a calca pe piciorul sting. Locuieste cu prietena sa, care il incurajeaza si ii este alaturi, intr-un apartament cu chirie. Din casa iese o singura data pe saptamina, atunci cind se duce la spital. Cine vrea sa-l ajute sa-si recapete viata normala dinainte o poate face donind orice suma de bani, prin orice banca, in doua conturi deschise pe numele lui (Ovidiu-Daniel Istrate):

Cont in lei – RO23BTRL02401201792142XX;

Cont in euro – RO69BTRL02404201792142XX.

Romania, primul loc in Europa la microbi mutanti din spitale

Potrivit unui articol publicat in „Ziarul de Iasi” pe 31 mai 2008, nu mai putin de 2.100 de pacienti au luat infectii din spitalele iesene in 2007. In realitate, cifrele referitoare la aceste infectii nozocomiale sint subdimensionate, cred unii medici, intrucit raportarile spitalelor nu sint inca foarte riguroase. Astfel de raportari eronate a dus la situatii paradoxale, ca prevalenta infectiilor nozocomiale sa fie in Romania mult mai scazuta ca in Franta in 2006, fiind la noi de 1,33% dintre pacientii externati in anul 2006, fata de 7,4-9% in Franta. Insa, potrivit unui raport al Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, publicat in 2007, Romania ocupa locul intii in Europa la riscul de infectare cu microbi mutanti din spitale, urmata de Portugalia, Cipru, Malta si Marea Britanie (Franta avind deci o situatie mult mai buna).

Spitalele din Iasi cu cele mai multe infectii nozocomiale sint de altfel si cele care au cel mai mare numar de paturi, deci cei mai multi pacienti. Astfel, in 2007, la Spitalul „Sf. Spiridon”, care are peste 900 de paturi, s-au inregistrat 275 de cazuri de infectii nozocomiale, iar cele mai multe au fost la Spitalul de Psihiatrie „Socola”, aici raportindu-se 570 de infectii intraspitalicesti, 319 dintre acestea fiind respiratorii.

http://ziarero.realitatea.net/1244789025-Viata_distrusa_de_mizeria_din_spital

Persoane de contact: sef de politie Tataru Vasilica-nr.tel.:0722312420/nr int.26166

Reclame