Yap,  Micronezia

Fanii scufundarilor subacvatice au de mult aceasta destinatie in lista preferintelor dar, insula exotica este la fel de atragatoare si pentru cei care isi doresc doar sa vina la plaja.Traders’ Ridge Resort reprezinta singura cazare de lux de pe insula, si ofera scurte excursii catre insula apropiata Rumung. Va las sa va delectati cu aceste minunate peisaje!

08_yap

        beach5_fmanta_big                                 2971_1_1234337203

Vis, Croatia

Datorita pozitiei sale atat de indepartate de mare, insula Vis de la Adriatica, la circa 60 km de uscatul croat, a fost, pana la destramarea Iugoslaviei, un important punct strategic, fiind o zona militara interzisa.

  Croatia140VisCourtesy ofvis1vis0299                                 

Terre-de-haut, Guadelupa

Începem prezentarea cu Guadelupa, un arhipelag situat, la fel ca Martinica, în partea estică a Mării Caraibelor. Cu o suprafaţă apropiată celei a judeţului Ilfov, Guadelupa are o populaţie de aproximativ 410.000 de locuitori, dintre care 12.500 locuiesc în capitala Basse-Terre.Guadelupa are forma unui fluture cu o aripa in Caraibe – Basse Tere – si una in Oceanul Atlantic – Terre de Haut. Insula satisface toate gusturile: pentru amatorii de soare, plajele au nisipuri de diferite culori, de la un alb straveziu la brun inchis; pe impatimitii muntelui Guadelupa ii provoaca in padurile topicale din Parcul National iar celor dornici de senzatii tari li se deschid adancurile, insula avand numeroase centre de scufundari.

       LesSaintesG35LesSaintesG14i_terredehaut  Green_sea_turtle74474 

                        

Lamu, Kenya

Lamu – aflat pe insula cu acelasi nume din arhipeleagul Lamu – este cel mai vechi oras locuit al Kenyei si unul dintre cele mai bine conservate exemple ale arhitecturii de tip Swahili. Portul orasului Lamu are o vechime de peste 1000 de ani in vreme ce orasul a fost atestat pentru prima data la inceputul secolului al XV-lea. Frumusetea asezarii consta in liniile arhitecturale simple (cu influente orientale, europene si arabe), aproape primitive care contrasteaza cu bogatia facilitatilor – verande cochete, curti interioare, balcoane si altele. Intreg orasul este construit pe un recif de corali iar constructiile sunt facute, in mare parte, din lemn de mangrova. Plajele Lamu sunt, de asemenea, de o frumusete si de un exotism ametitor.

s6c39abc

dhows-lamu-kenya

KEN-Kiwayu-family

 

manda_bay_in_lamu_kenyalamubeach

47_yellow_house_top_terrace 

malindi-beach_1015921c

kijanicollage

Ischia, Italia

Ischia este multumita originilor sale vulcanice una din cele mai mari insule din Golful Napoli, dotata cu cele mai variate resurse hidrotermale din lume. Renumita pentru celebrele \’giardini termale\’, Ischia a fost una din destinatiile favorite ale imparatului Traian, care venea mereu aici pentru a-si reincarca bateriile. Chiar daca aveti o sanatate de fier, nu va privati insa de o scurta vacanta pe aceasta insula inconjurata de verdeata. Sedusi de aroma tufelor de trandafiri, puteti sa va relaxati la oricare dintre numeroasele gradini termale sau puteti lenevi pe una din frumoasele plaje ale insulei. Fara indoiala aici \’la dolce vita\’ are gustul dulcelui lichior de lamaie specific sudului Italiei.

1_z

IsolaIschia

1_y

Ischia

ischia345

Ischia_1

Iles de la Madeleine, Quebec

Arhipelagul Îles-de-la-Madeleine este situat în inima Golfului St. Lawrence, mai precis la 215 kilometri de peninsula Gaspe, 105 kilometri de la Insula Prince Edward şi la 95 kilometri de la Insula Cape Breton. Toţi locuitorii acestora se află în fusul orar al zonei atlantice, ceea ce însemană o reţinere de o oră în comparaţie cu Quebecul continental.

idm-3

CA4XI74X

Fakarava, Polinezia Frantuzeasca

maitai-fakarava-gorgeous-sunset-over

1104485159_e2b26ae44b

1104480879_f616adcea9

Daufuskie, Carolina de Sud

Ideala pentru cei care s-au saturat de cotidian si vor sa se rupa de civilizatie pentru cateva zile.

6a00d83451ce5369e200e54f255f1c8833-800wi

daufuskieIsland

Insula Cat Ba, Vietnam

Cea mai mare insula din golful „Halong” Cat Ba este compusa din cateva sate pescaresti si un mic oras.Partea de est a tinutului ofera mai multe plaje pustii si o priveliste minunata.

6

Catba_island

Anegade, Insulele Britanice

Anegada este un teritoriu britanic de peste ocean, localizat in Insulele Virgine Britanice, Caraibe. Spre deosebire de mai toate insulele aceasta este specializata in toate evenimentele”mondene”ale naturii.

Reclame